Titanium cevi za cevi / cevi

Titanium cevi za cevi / cevi

Naziv marke: DDTI
Poreklo: BaoJi Kina
Sertifikacija: ISO9001: 2008
Uslovi plaćanja: L / C, T / T, Western Union
Materijal: gr1 / TA1, gr2 / TA2
specifikacija: Debljina zida 0.3 ~ 0.7mm, Spoljni prečnik15 ~ 83mm
standard: ASTM B 338
Naš godišnji rezultat: približno. 250t ~ 300t,
Polje za primjenu: Desalinizacija, izmjenjivači toplote, kondenzatori
Product description

Glavne metode za desalinaciju morske vode su:


1. Metoda isparavanja: jednofazno isparavanje blica, višestepeno isparavanje blica, vertikalni postupak višestrukog efekta, horizontalni multi-efektni metod, metoda dip tube, metoda kompresije pare

2. Metoda dijafragme: metoda elektrodijalizacije, metoda inverzne potapanja;

3. složena metoda.

Među njima, najčešće korišten je metod isparavanja, a nakon njega sledi metoda reverzne potapanja, metod elektrodijalizacije se manje koristi.

1965. godine fabrika za destilaciju morske vode, koju je izgradila kompanija Harvey Aluminium na Virginskim ostrvima, imale su sve svoje toplotne cijevi od bešavnih titanskih cijevi debljine zida od 0,7mm, ukupne dužine 1,85 miliona m, oko 24 tone i dnevne kapacitet tretmana morske vode od 1,84 miliona m 3 . Godine 1967, Matsushima Carbon Mine Co., Ltd. iz Japana je izgradio opremu za raspršivanje morske vode od 2650 t / d. Kondenzator za ventilaciju uređaja i cevi za prenos toplote i cevi ploča mlaznog kompresora se ne mogu koristiti zbog korozije broma (Br) u morskoj vodi. Nakon korištenja titana, nije došlo do neuspjeha zbog korozije.


Tehnički uslovi za titanijumske cijevi za desalinaciju

( 1) Debljina zida titan cijevi:

Debljina zida cevi za prenos toplote određuju se uslovi upotrebe, materijal cevčice, mogućnost širenja cevi i tehnika zavarivanja na kraju cevi. Zbog toga što je prečnik toplotne cijevi mali, zahtjev za čvrstoću nije visok, pa se cijev sa tanjem debljinom zida koristi u praktičnoj upotrebi. Generalno, debljina cijevi čelične legure i slično je 0,5-1,2 mm, koja se zamjenjuje cijevom od titana, a tankozidna cijev sa debljinom zida od 0,3 mm može se koristiti na mjestu gdje je korozija mala .

Y $ T2I9Y) Y1MV5X33FQI29ZI.png

ECDL)`8A54Y3S4}ERO@1_ML_副本_副本.jpg

(2) Termička provodljivost titan cijevi

Zbog različitih materijala toplotne cevi, toplotna provodljivost je takođe različita, kao što je 17W / (m • k) za titan, 100W / (m • k) za aluminijum mesing i 47w / (m • k) za 90/10 cupronickel, 70/30 nikla bronza je 29w / (m · k). Stoga, efekat toplotne provodljivosti toplotne cevi može se kontrolisati promjenom debljine zida. Od navedenih materijala, titan ima najmanju toplotnu provodljivost. Ako se koristi tankoslojna titana zavarena cev, toplotna provodljivost je niža od one od aluminijuma od mesinga, ali je ekvivalentna 90/10 cupronickel.

(3) Ekonomičnost titanskih cevi

Cena jedinice titanijuma je 2-6 puta skuplja od legure bakra, ali uzimajući u obzir troškovne performanse, cena titanijuma može biti konkurentna cijevi od legure bakra. Zbog male gustine titana i iste debljine zida, kvalitet titan cijevi iste dužine je samo legura bakra. 50% cijevi, kada je debljina zida cevi titanijuma 50% cijevi od čelične legure, kvalitet iste zone prenosa toplote titan cijevi je samo 1/4 cijevi od legure bakra. Vidljiva titan cijev je konkurentna po pitanju cene.


Razmatranja prilikom upotrebe opreme za destilaciju morske vode titanijumom

(1) Ukloniti intersticijske elemente u titanijumu. Kada oprema titana sadrži makroskopske pukotine u morskoj vodi iznad 100 ° C, ona je sklona koroziji elemenata. Na takvu koroziju ne utiče koncentracija morske vode. U morska voda koja sadrži 4% NaCI na 105 ° C može se desiti korozija intersticijalnog elementa.

(2) Koristiti tankoslojne titanove cijevi. Termička provodljivost titana je niska, samo 1/6 od aluminijskog mesinga, a debljina tipične titanske cijevi je 0.3-0.7mm.

(3) Titanijumska oprema treba da izbegava kontakt sa kontejnerom za gvožđe, jer titan lako absorbuje vodonik tako da titanski materijal postane krhka.


Ako ste zainteresovani za naše proizvode i želite više da saznate, molimo Vas da nam pošaljete e-mail: export@bjddt.com


Dingding Titanium je jedan od vodećih proizvođača i dobavljaca sirovih sirovina u državi Titanium, opremljen proizvodnom fabrikom i kompanijom proizvođača snabdijevanja titanijskim cijevima / cijevima za desalinizaciju morske vode. Dobrodošli u uvoz dobrih proizvoda od nas.
Hot Tags: proizvođači cijevi za isporuku morske vode titanijumske cijevi / cijevi, Kina, proizvođači, dobavljači, fabrike, tvrtke, proizvodi
Srodni proizvodi
Upit

Autorsko pravo © Baoji Dingding Titanium Products Co., LtdTelefon: +86-917-3412107